Η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου διατηρεί ζωντανή τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας μέσα από τον 4ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Ιωαννίνων

14/04/2019

Από την πρώτη χρονιά του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου στάθηκε στο πλευρό της Διοργάνωσης. Ένα μέρος της διαδρομής του αγώνα περνά από τη συνοικία της Ανατολής, εκεί όπου ιδρύθηκε και αναπτύχθηκε η γειτονιά των Μικρασιατών Ελλήνων. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος και οι κάτοικοι της περιοχής στήριξαν με ενθουσιασμό τον αγώνα, προσφέροντας εθελοντική εργασία, προβάλλοντας ταυτόχρονα τον πολιτισμό, τη μουσική και χορευτική παράδοση του ιδιαίτερου πολιτισμού τους, με σκοπό να διατηρήσουν ζωντανή και αναλλοίωτη την πανάρχαια ιστορία του ποντιακού και μικρασιατικού λαού.
Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και η Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου εγκαινιάζει τις εκδηλώσεις μνήμης κάνοντας την αρχή από τον 4ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Ιωαννίνων.
Στην Expo της Πλατείας Μαβίλη, θα υπάρχει Εκθεσιακό Περίπτερο με φωτογραφικό υλικό, ενώ ειδικά αυτοκόλλητα στη μνήμη των 100 χρόνων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού θα διατεθούν στους αθλητές με την παράκληση να τοποθετήσουν το αυτοκόλλητο σε σημείο της δικής τους επιλογής, λίγο πριν από την εκκίνηση του αγώνα.
Η ιστορία, ο πολιτισμός, η παράδοση, είναι οι αξίες που δίνουν ένα μεγαλύτερο νόημα στους αθλητές και στους δρομείς. Είναι οι αξίες που κάνουν μία Διοργάνωση να αποτελεί μέρος αυτή της ιστορίας.
Σας ευχαριστούμε.