Ημιμαραθώνιος 21km

Ημιμαραθώνιος στη λίμνη των Ιωαννίνων

Γενικές πληροφορίες αγώνα

Ο Ημιμαραθώνιος των Ιωαννίνων, είναι ίσως ο ταχύτερος αγώνας 21χλμ, επειδή δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες κλπ), ενώ παράλληλα είναι και από τους ομορφότερους χάρη στη φυσική ομορφιά του τοπίου και του ιστορικού παρελθόντος της πόλης.

Περιγραφή αγώνα - Διαδρομή

Ο αγώνας ξεκινά από την πλατεία Μαβίλη με ΝΑ κατεύθυνση και μετά από περίπου 100μ. ακολουθώντας την κυκλική πορεία παράλληλα με τα τείχη του Κάστρου των Ιωαννίνων, επί της οδού Αβέρωφ.

Σε 200μ. κάνουμε δεξιά (οδός Κουντουριώτη) και μπαίνουμε στην οδό Γ. Παπανδρέου, για περίπου 2χλμ, όπου κάνουμε αναστροφή (check-point) και επιστρέφουμε από το αντίθετο ρεύμα της Γ. Παπανδρέου, φτάνοντας έτσι στο 4ο χλμ. μπροστά από την εκκίνηση (Πλατεία Μαβίλη).

Συνεχίζουμε παραλίμνια πλέον και διασχίζουμε τις οδούς Διονυσίου Σκυλοσόφου, Γαριβάλδη, Μετσόβου και μπαίνουμε στην Κ. Παπούλια.

Στο 7ο χλμ. πλέον της διαδρομής κάνουμε δεξιά στην οδό Στρ. Βογιάνου, στρίβουμε αριστερά στη Νικοπόλεως-Παπαναστασίου-Γ’ Σεπτεμβρίου-Εθνικής Αντιστάσεως και φτάνουμε στον οικισμό Κατσικά (12ο χλμ.).

Κάνουμε αριστερά με κατεύθυνση τη Μονή Καστρίτσας και στα 500μ στρίβουμε και πάλι αριστερά, με κατεύθυνση την 3η γέφυρα του παραλίμνιου πεζόδρομου.

Από την 3η γέφυρα και ακολουθώντας τον παραλίμνιο πεζόδρομο/ποδηλατόδρομο, περνάμε μπροστά από το ψυχαγωγικό πάρκο “Odeon”, στρίβουμε αριστερά στην οδό Στρ. Βογιάνου κάνοντας αναστροφή στον πρώτο κυκλικό κόμβο, συνεχίζουμε στην Κ. Παπούλια, τη Γαριβάλδη, τη Δ. Σκυλοσόφου απολαμβάνοντας μια ευθεία διαδρομή 7χλμ. με θέα τη λίμνη των Ιωαννίνων, για να καταλήξουμε στον τερματισμό, στην Πλατεία Μαβίλη.

Όριο τερματισμού

Το όριο τερματισμού για τον Ημιμαραθώνιο δρόμο 21km, είναι οι 2.5 ώρες (150′).

Υψομετρικό προφίλ αγώνα

Δείτε τη διαδρομή στο χάρτη