Χρήσιμες πληροφορίες

Πώς να έρθετε στα Ιωάννινα

Από Αθήνα

Από Θεσσαλονίκη

Τι μπορείτε να δείτε

Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Η πόλη των Ιωαννίνων, ένας τόπος γεμάτος παραδόσεις και θρύλους προσφέρει πανέμορφες επιλογές για περιηγήσεις. Απίθανα μουσεία, ένα μοναδικό αρχέγονο σπήλαιο, εκκλησίες, η συναγωγή, διατηρημένα μουσουλμανικά μνημεία, το Νησάκι της λίμνης και η βόλτα στο κάστρο είναι τα βασικά στοιχεία που δίνουν στην πόλη την ξεχωριστή της ταυτότητα (http://www.travelioannina.com)

ΤΟ ΝΗΣΙ

Το καταπράσινο Νησί της λίμνης Παμβώτιδας, το οποίο κατοικείται κανονικά, σάς περιμένει να το γνωρίσετε. Συνδέεται με τα Ιωάννινα με τακτικά δρομολόγια πλοιαρίων, ενώ εκεί μπορείτε να βρείτε μαγαζάκια και εστιατόρια. Αξίζει να κάνετε τον γύρο του Νησιού με τα πόδια, να επισκεφθείτε το Μουσείο Αλή Πασά και τα σημαντικά μοναστήρια, όπως η Μονή Φιλανθρωπηνών, αλλά και να περάσετε από το Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης.

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ

Εντός του Κάστρου, μπορείτε να επισκεφθείτε μια σειρά από οθωμανικά κτίρια, την ακρόπολη Ιτς Καλέ, όπου βρίσκoνται το Βυζαντινό Μουσείο και το Φετιχέ Τζαμί, και το Ασλάν Τζαμί, ένα από τα σημεία αναφοράς της πόλης. Στο τζαμί αυτό στεγάζεται το Δημοτικό Μουσείο, στις συλλογές του οποίου αποτυπώνεται η μίξη του χριστιανικού με το μουσουλμανικό και εβραϊκό στοιχείο που κυριάρχησε κάποτε στα Ιωάννινα.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων διαθέτει εκθέματα από την πρώτη εμφάνιση του ανθρώπου στην Ήπειρο μέχρι τους ύστερους ρωμαϊκούς χρόνους. Στο μουσείο δίνεται έμφαση στα ευρήματα από το ιερό της Δωδώνης.
Σύνδεσμος: http://www.amio.gr/

ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Το Πέραμα βρίσκεται 4 χλμ. μακριά από τα Ιωάννινα και είναι γνωστό για το σπήλαιό του. Η ξενάγηση ανάμεσα στους σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαρκεί 45’. Μπορείτε να δείτε εντυπωσιακούς σχηματισμούς και μορφές.

Σύνδεσμος:
http://www.spilaio-perama.gr/

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΙΝΩΝ ΟΜΟΙΩΜΑΤΩΝ Π. ΒΡΕΛΛΗ

Στο χωριό Μπιζάνι, επί της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Αθηνών, βρίσκεται το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη, στο οποίο παρουσιάζονται, σε κέρινη μορφή, πρόσωπα που έμειναν στην ιστορία, κυρίως από την προεπαναστατική περίοδο και την Επανάσταση του 1821.

Σύνδεσμος: http://www.vrellis.gr/gp/

Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα Γιάννενα είναι μια πόλη γεμάτη ζωή. Με το Πανεπιστήμιο να είναι ο βασικός πυλώνας ζωντάνιας τα Ιωάννινα προσφέρονται για βόλτες και διασκέδαση από το πρωί μέχρι το βράδυ. Καλόγουστα καφέ, όμορφες και ευρύχωρες πλατείες, καλό φαγητό, «ψαγμένα» wine bar και μπαράκια είναι μερικά από τα μέρη που θα γεμίσουν τη διαμονή σας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην πόλη που συναντήθηκαν και συνυπήρχαν αρμονικά οι τρεις θρησκευτικές εθνότητες (Χριστιανοί, Εβραίοι και Μουσουλμάνοι) θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

Σύνδεσμος:  http://somateiopamvotis.gr/news